krisis kerjaya aku T.T



assalamualaikum .annahseyoo peeps. today wanna share about story yang macam tak best buat
pembaca yang dah jadi doktor, lawyer. fashion designer and bla bla bla ..
pliss keep reading okey .. =P


dialog satu 

aku:    mak besar ekgi orang nak jadi ape ?

emak :   jadi cikgu sudahlah .. gaji masyukkk.kerja senang. cuti pun banyak macam kakak dan abg2 adik tu

aku : betul jugak. cikgu. hmmm gaji masyukkk . tapi orang ambil aliran sains cam tak bebaloi jah

emak : alah , kakak, abg kamu ambil aliran sains but jadi cikgu jugak akhirnya 

aku : .....................................

itulah dialog yang terjadi beberapa ketika dulu. aku pun masih keliru nak jadi ape besar nanti.

ekceli cite cite sebenar aku nak jadi petani
 PETANI MODEN  tapi itu hanya angan2 sebab memerlukan modal yang besar dan wang sendiri dan
kerahan tenaga sendiri unutk mengusahakan kejayaan okey .aku tak nak

cita cita aku kedua ?
emmm..malu lah den nak cakap ekceli aku nak jadi FASHION DESIGNER .
harharhar. ketawa pliss .. selepas pikir pikir balik 
kalau jadi fashion designer mmng terarah kepada lembah dosa kan ?
kot kot silap aku reka  fashion yang tak menepati ciri2 islamic .. then orang lain pon pakai
tak ke dosa pun aku kena tanggung . T.T 

lepas cancel nak jadi fashion designer . cita cita aku yang ketiga pulak
nak jadi  seorang suri rumah yang takde tangga  
cita cita aku . aku nak buka kedai haiwan peliharaan . iaitu kucing .
harhar . aku memang suka kucing . nak tahu ape cite2 aku dulu ?
impian aku dulu aku nak  kutip kucing2 kurap tepi jalan then nak rawat2
kasi ubat kasi makanan . bagi facial sikit muka kucing  #eh 
pastu packing2 kucing tu pergi jual ..muahahha  kau hadooo idea ni ?
msyukkk beb duit . (cite2 yang gila )
gambar kucing kat atas ni memang gedik. kucing ke aku yang gedik letak gambar nie muahaha



cita cita aku yang keempat

lepas lepas pikir semua cite2 aku tu macam tak logik je unutk diri aku nie. pastu aku 
macam decide nak jadi DOKTOR ... jangan jangan ketwakan aku plisss.
aku memang minat subject biology . luv damn much even markah tak sehebat sekalian anda semua la. but
biology ni macam ade chemistry je dgn aku . harhar . lepas pikir2 balik .
aku takut dgn benda2 ngeri like cerita  FINAL DESTINATION . LoL cite yang paling dasyat wow
pernah aku tgok. aku memang tak boleh bayangkan . doktor2 kat luar sana kena hadapi 
semua itu ...errrrr . kalau aku kompen .. T__________T  pengsan .
kalau  bidang farmasi kena terror kimia beb . aku mane terer kimia ni. aduhhh susah susah bebenor


akhirnya aku decide nak jadi orang yang berjaya didunia dan akhirat 

P/s:  tolonglah nasihatkan aku ni . plisss . sekarang ni still form 4 . bila tahun depan .
kena buat keputusan . (bajet je statement aku nie ) LoL

dan tolong doakan masa depan aku cerah . dengan limpah rahmat ALLAH swt
















seterusnya . click if you wanna read baby

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...